Zeytinyağlı ekşili kabak yemeği nasıl yapılır?
Yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı ekşili kabak yemeği, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Taze kabakların zeytinyağı ve limonun dengeli uyumuyla hazırlanan bu yemek, soğuk servis edildiğinde sıcak günlerin vazgeçilmezi oluyor.
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Yemeği TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 2. Kabakları yıkayıp iri küpler halinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. 3. Domatesleri rendeleyip veya küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. 4. Tuz, şeker ve karabiberi ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin. 5. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. 6. Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. 7. İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 8. Ilınmaya bırakın, soğuduktan sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Oda sıcaklığında veya buzdolabında soğutulmuş olarak, yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. |


























.webp)










