Buzluktan kabak yemeği nasıl hazırlanır?

Yazdan dondurulan taze kabaklarla kış sofralarını şenlendirmenin inceliklerini paylaşıyoruz. Dondurulmuş sebzelerin lezzetini ve besin değerini koruyarak nasıl nefis bir yemek hazırlanacağının tüm detayları bu rehberde bir araya geliyor.

19 Kasım 2025

Buzluktan Kabak Yemeği Nasıl Hazırlanır?


Buzluktan kabak yemeği hazırlamak, yaz aylarında dondurduğunuz taze kabakları kışın da lezzetle tüketmenin harika bir yoludur. İşte adım adım tarif:

Malzemeler:


  • 500 gr dondurulmuş kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Dondurulmuş kabakları buzdolabının alt rafında 8-10 saat önceden çıkararak çözülmeye bırakın. Aceleniz varsa, kapalı bir poşet içinde soğuk su dolu kapta da çözebilirsiniz.
  • Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezin veya minik doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Çözülmüş kabakları (ve dilerseniz rendelenmiş havucu) tencereye ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  • Yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce kapağını açıp suyunu biraz çektirin.
  • Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Dondurulmuş Kabak Kullanmanın Püf Noktaları:

  • Kabakları dondurmadan önce yıkayıp, dilimleyip, haşlamadan 2-3 dakika blanşe ederseniz (kaynar suya atıp hemen soğuk suya tutma), renkleri ve dokuları daha iyi korunur.
  • Dondurulmuş kabaklar çözüldüğünde daha yumuşak olacağından, taze kabağa göre pişme süresi biraz daha kısa olabilir.
  • Çözülmüş kabakların fazla suyunu süzerseniz, yemeğin kıvamı daha iyi olur.

Bu pratik yöntemle, yazın hazırladığınız kabağın lezzetini kış aylarında da doyasıya yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;