Yufkalı kabak böreği nasıl yapılır? tarifi nedir?

Taze kabak ve yufkanın buluştuğu nefis bir börek tarifiyle karşınızdayız. Rendelenmiş kabağın sulu dokusunu beyaz peynirle dengeleyen, maydanozun ferahlığıyla tamamlanan bu pratik lezzet, hem öğle yemekleri hem de akşam sofraları için ideal bir seçenek sunuyor. Fırından çıkan altın rengi görüntüsü ve çıtır dokusuyla iştah açan bu börek, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatife dönüşüyor.

19 Kasım 2025

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3 orta boy kabak (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
  • 200 gram beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta (biri üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle rendelenmiş kabakları tuzlayıp 10-15 dakika bekletin ve suyunu sıkın.
  • Geniş bir kasede kabak, soğan, beyaz peynir, maydanoz, 2 yumurta, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yufkaları tezgaha serip hafifçe yağlayın. İçlerine hazırladığınız harçtan eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde veya istediğiniz şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılık servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;