Siyah Kabak Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy siyah kabak (yaklaşık 500-600 gram)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Siyah kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika kavurun
- Doğranmış siyah kabak, havuç ve patatesleri tencereye ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edip, 2-3 dakika karıştırın
- Sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın
- Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin
- Sıcak olarak servis yapın
Püf Noktaları:
- Kabağın taze olması yemeğin lezzetini artırır
- İsterseniz içine 1-2 kaşık yoğurt ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz
- Yemeği pişirirken çok fazla karıştırmamak sebzelerin dağılmasını önler
- Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz
Not: Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir ve hazırlık süresi 15 dakika, pişirme süresi 25 dakikadır.
|