Sekersiz kabak tatlısı nasıl yapılır, tarifi nedir?

Geleneksel tatlı lezzetlerini şeker kullanmadan deneyimlemek isteyenler için, doğal malzemelerle hazırlanan bir kabak tatlısı tarifi. Sağlıklı alternatiflerle zenginleştirilmiş bu tarif, hem hafif hem de besleyici özellikleriyle öne çıkıyor.

19 Kasım 2025

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 orta boy kabak (tercihen bal kabağı)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 su bardağı süt (veya hindistan cevizi sütü)
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 avuç kuru üzüm (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı pekmez veya hurma püresi (tatlandırıcı olarak, isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kabakları soyup küp küp doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını alıp, kabakları ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar soteleyin.
  • Kabaklar yumuşadıktan sonra sütü ekleyip, kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
  • Tarçın, vanilya ve isteğe bağlı pekmez veya hurma püresini ekleyip karıştırın.
  • Kuru üzüm ve çekilmiş cevizi ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
  • Servis kaselerine alıp, üzerine biraz daha tarçın ve ceviz serperek sıcak veya soğuk servis yapın.

Not: Bu tarif tamamen şekersiz olup, doğal tatlandırıcılar kullanılmıştır. İsteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubu da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;