Kireçte kabak tatlısı yapımını denemek istiyorum, özellikle Hatay usulü tarifini görünce aklımda bazı sorular oluştu. Kabakları kireçte bekletirken ne kadar süreyle bekletmem gerektiği çok önemli mi? Ayrıca, kireçli suyun hazırlanması aşamasında dikkat etmem gereken özel bir durum var mı? Gerekli malzemeler tam olarak belirlenmiş ama bunların tazeliği ve kalitesi tatlıyı ne derece etkiler? Son olarak, tatlının üzerine hangi malzemelerle servis yaparsam daha lezzetli olur, ceviz veya fıstık dışında bir öneriniz var mı?
Kireçte kabak tatlısı yapımını denemek istiyorum, özellikle Hatay usulü tarifini görünce aklımda bazı sorular oluştu. Kabakları kireçte bekletirken ne kadar süreyle bekletmem gerektiği çok önemli mi? Ayrıca, kireçli suyun hazırlanması aşamasında dikkat etmem gereken özel bir durum var mı? Gerekli malzemeler tam olarak belirlenmiş ama bunların tazeliği ve kalitesi tatlıyı ne derece etkiler? Son olarak, tatlının üzerine hangi malzemelerle servis yaparsam daha lezzetli olur, ceviz veya fıstık dışında bir öneriniz var mı?
Cevap yaz