Kabaklı pilav nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Taze kabak ve baharatların buluştuğu nefis bir pilav tarifi. Pirinçlerin yumuşacık kıvamıyla kabakların hafif çıtırlığı, zeytinyağı ve tereyağının aromasıyla birleşiyor. Basit malzemelerle hazırlanan bu doyurucu yemek, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

Kabaklı Pilav Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda 15-20 dakika bekletin
  • Kabakları küp küp doğrayın, soğanı ince ince kıyın
  • Tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin
  • Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
  • Kabakları ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak su veya et suyunu, baharatları ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin
  • Servis yapmadan önce karıştırın

Püf Noktaları:


  • Pirinci önceden ıslatmak pilavın daha lezzetli olmasını sağlar
  • Kabakları çok küçük doğramamak gerekir, dağılabilir
  • Pilavı dinlendirmek kıvamının mükemmel olmasını sağlar

Not: İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyma da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;