Kabak mücveri nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Lezzetli ve pratik bir sebze yemeği olan kabak mücveri, hem ana öğün hem de meze olarak tüketilebilen nefis bir seçenek. Rendelenmiş kabak ve çeşitli malzemelerle hazırlanan bu tarif, kızartma veya fırın alternatifiyle farklı şekillerde sunulabiliyor.

19 Kasım 2025

Kabak Mücveri Tarifi


Malzemeler:

  • 3 orta boy kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıktıktan sonra geniş bir kaba alın
  • Rendelenmiş soğan, yumurta, un, kaşar peyniri, zeytinyağı, kabartma tozu ve baharatları ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın
  • Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyin
  • Karışımdan bir kaşık alarak tavaya dökün ve her iki tarafını altın sarısı rengini alana kadar kızartın
  • Kızaran mücverleri kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün
  • Sıcak olarak servis yapın

Not:


  • Kabakların suyunu iyice sıkmak mücverlerin dağılmaması için önemlidir
  • Daha hafif bir alternatif için fırında da pişirebilirsiniz (180°C'de 20-25 dakika)
  • İsteğe bağlı olarak içine dereotu veya nane de ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;