Kabak kıymalı yemeği nasıl yapabilirim?
Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan kabak kıymalı, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Taze kabakların kıymayla buluştuğu bu nefis tarif, sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.
Kabak Kıymalı Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy kabak
- 250 gr kıyma (kuzu veya dana)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı: sarımsak, nane
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın, tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
- Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
- Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
- Kabakları yıkayıp doğrayın (iri küpler halinde)
- Kabakları tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
- Sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin
- Kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin
- İsteğe bağlı sarımsak ve naneyi en son ekleyip 5 dakika daha pişirin
Püf Noktaları:
- Kabakları çok küçük doğramamaya dikkat edin
- Kıymanın yağlı olması yemeğin lezzetini artırır
- Dilerseniz 1 kaşık tereyağı ile servis edebilirsiniz
- Yemeği dinlendirip servis yapmak lezzetini artırır
Servis Önerisi:
- Pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz
|