Kabak Kavurması (Sade) Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 orta boy kabak (yaklaşık 1 kg)
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- Tuz (damak tadınıza göre)
- İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya karabiber
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesin. İsterseniz soyun, isterseniz kabuklu bırakın (kabuklu daha lezzetli olabilir).
- Kabakları yarım ay şeklinde veya küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış kabakları tavaya ekleyin. Tuzunu ve isteğe bağlı baharatları ilave edin.
- Kabaklar yumuşayıp, hafifçe renk alana kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Yaklaşık 15-20 dakika pişmesi yeterlidir.
- Kabağın fazla suyunu çekmesini istemiyorsanız, kapağı kapalı pişirmeyin. Ateşi kapatıp, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kabakları çok ince doğramamaya dikkat edin, yoksa çabuk lapa olur.
- Kabağın kendi suyuyla pişmesi için fazla karıştırmayın, ara sıra kontrol edin.
- Daha lezzetli olması için 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! |