Kabak kavurması nasıl sade yapılır? tarifi nedir?

Taze kabakların doğal lezzetini öne çıkaran bu sade kavurma, hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek. Az malzemeyle hazırlanan bu nefis yemek, sebzenin kendi suyuyla pişerek yoğun bir aroma kazanıyor.

19 Kasım 2025

Kabak Kavurması (Sade) Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy kabak (yaklaşık 1 kg)
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya karabiber

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesin. İsterseniz soyun, isterseniz kabuklu bırakın (kabuklu daha lezzetli olabilir).
  • Kabakları yarım ay şeklinde veya küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış kabakları tavaya ekleyin. Tuzunu ve isteğe bağlı baharatları ilave edin.
  • Kabaklar yumuşayıp, hafifçe renk alana kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Yaklaşık 15-20 dakika pişmesi yeterlidir.
  • Kabağın fazla suyunu çekmesini istemiyorsanız, kapağı kapalı pişirmeyin. Ateşi kapatıp, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Kabakları çok ince doğramamaya dikkat edin, yoksa çabuk lapa olur.
  • Kabağın kendi suyuyla pişmesi için fazla karıştırmayın, ara sıra kontrol edin.
  • Daha lezzetli olması için 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;