Hamursuz kabaklı kış yemeği nasıl hazırlanır?
Kış akşamlarına lezzet katacak, besleyici ve doyurucu bir sebze yemeği arıyorsanız bu kabak yemeği tam size göre. Zeytinyağlı, salçalı ve baharatlarla zenginleştirilmiş bu tarif, hem pratik hem de oldukça ekonomik.
Hamursuz Kabaklı Kış Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4 orta boy kabak
- 2 soğan
- 2 havuç
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Kabakları yıkayıp soyduktan sonra iri küpler şeklinde doğrayın
- Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları küp küp kesin
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
- Havuçları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun
- Doğranmış kabakları tencereye ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra ateşi kısıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
- 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Kabakları çok küçük doğramamaya dikkat edin, yoksa dağılabilir
- İsterseniz içine 1-2 patates de ekleyebilirsiniz
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz
|