Dereotlu kabak nasıl hazırlanır, hangi malzemeler gerekir?

Taze kabak ve dereotunun birleşimiyle hazırlanan bu hafif yemek, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Zeytinyağlı sebze yemeklerinden hoşlananlar için ideal olan tarif, yaz aylarında ferahlatıcı bir alternatif oluşturuyor.

19 Kasım 2025

Dereotlu Kabak Tarifi: Hafif ve Lezzetli Bir Seçenek


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy kabak (yaklaşık 500-600 gram)
  • 1 demet taze dereotu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber (isteğe bağlı pul biber)

Hazırlanışı:


  • Kabakları yıkayıp, ince ince doğrayın (dilim veya küp şeklinde)
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Dereotunu ince ince kıyın
  • Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip, 1 dakika daha kavurun
  • Doğranmış kabakları ilave edip, 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Su, tuz ve baharatları ekleyip, kapağını kapatın
  • Kabaklar yumuşayana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin
  • Ocaktan almadan 2 dakika önce dereotu ve limon suyunu ekleyin
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:


  • Kabakları çok ince doğramamaya dikkat edin, dağılabilir
  • Dereotunu en son ekleyerek tazeliğini koruyun
  • İsteğe göre yoğurtla servis edebilirsiniz
  • Vejetaryenler için ideal, düşük kalorili bir seçenektir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;