Yumurtalı kabak kavurma nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Taze kabak ve yumurtanın nefis uyumunu yansıtan bu pratik tarif, hem besleyici hem de lezzetli bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Kavurma tekniğiyle hazırlanan yemeğin püf noktaları ve sunum önerileri, sofralarınıza farklı bir dokunuş katmanızı sağlayacak.

19 Kasım 2025

Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi


Malzemeler:

  • 3-4 orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp rendeleyin veya ince ince doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Tavaya sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Rendelenmiş kabakları ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve kabakların üzerine dökün
  • Yumurtalar pişene kadar karıştırarak kavurun
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip 1 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Kabakları çok ince rendelerseniz daha çabuk pişer
  • Yumurtaları ekledikten sonra çok fazla karıştırmamak daha iyi olur
  • İsterseniz üzerine bir miktar kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;