Sade kabak sote nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve pratik bir sebze yemeği arayanlar için ideal bir tarif: sade kabak sote. Taze kabakların doğal lezzetini öne çıkaran bu nefis yemek, az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilen sağlıklı bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

Sade Kabak Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra ince yarım ay şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Doğranmış kabakları tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin
  • Kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirmeye devam edin
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip 1 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Kabakları çok ince doğramamaya dikkat edin, yoksa sulu olabilir
  • Yüksek ateşte hızlı pişirirseniz kabaklar daha lezzetli olur
  • Dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz
  • Taze baharat kullanmak yemeğin lezzetini artırır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;