Peynirli kabak yemeği nasıl yapılır, tarifini öğrenebilir miyim?

Taze kabak ve beyaz peynirin uyumunu ortaya çıkaran bu nefis yemek, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, günlük öğünlerinizde farklı bir lezzet arayışına cevap veriyor.

19 Kasım 2025

Peynirli Kabak Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy kabak
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 su bardağı su

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp, uçlarını kesin ve küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Doğranmış kabakları tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın
  • Suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
  • Kabaklar yumuşayınca beyaz peyniri ufalayarak yemeğe ekleyin
  • Peynir eriyinceye kadar 2-3 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Kabakları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Peyniri en son ekleyin ki dağılmasın
  • Dilerseniz üzerine dereotu serpebilirsiniz
  • Kabağın suyunu salmaması için çok bekletmeden pişirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;