Kabaklı Yumurta Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 4 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- İsteğe bağlı: dereotu veya maydanoz
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp rendeleyin veya küp küp doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Tavaya zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Rendelenmiş kabağı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Baharatları ekleyip karıştırın
- Yumurtaları kırıp üzerine dağıtın
- Kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekleyin
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın
Püf Noktaları:
- Kabakları çok ince rendeleyin, böylece daha çabuk pişer
- Kabakların suyunu iyice çektirin, yoksa yumurta sulu olur
- Yumurtaları kırdıktan sonra kapağı kapatın, böylece üstü de pişer
- Tuzu yumurtalardan önce kabağa atın, lezzeti daha iyi geçer
- Kıvamını seviyorsanız yumurtaları karıştırarak da pişirebilirsiniz
- Dereotu veya maydanoz eklemek lezzetini artırır
- Sıcak servis yapın, soğuyunca lezzeti azalır
|