Bal kabaklı sütlü tatlı nasıl yapılır? tarifini merak ettiniz mi?
Lezzetli ve hafif bir tatlı arayanlar için pratik bir bal kabaklı sütlü tatlı tarifi. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan bu nefis tatlı, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı bir alternatif sunuyor.
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr bal kabağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Bal kabağını soyup küp küp doğrayın
- Tencereye kabakları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın
- Haşlanmış kabakları püre haline getirin
- Ayrı bir tencerede süt, şeker ve nişastayı karıştırın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin
- Kabak püresini sütlü karışıma ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Son olarak vanilini ekleyip karıştırın
- Kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun
Servis Önerisi:
- Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz
- Dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Kabakları buharda pişirerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz
- Kıvamını kontrol ederek nişasta miktarını ayarlayabilirsiniz
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapın
|